Det här är Rebecka

Vocal Coach, Sångerska & Musikalartist


Lär känna Rebecka; läs mer om hennes bakgrund, professioner & erfarenheter!

”Det sceniska och pedagogiska arbetet kompletterar varandra på ett härligt sätt och stärker mig som både artist och pedagog!"

Rebecka

Rebecka kommer från Falun, men bor numera i Stockholm. Hon är uppvuxen i en musikfamilj med sångare, musiker och körledare, och har sysslat med musik hela livet. Efter gymnasiet började hennes artistbana på Dansarutbildningen Musikkonservatoriet i Falun, vilket sen ledde henne till artistutbildningen Performing Arts School i Göteborg.

Rebecka kom i kontakt med CVT för första gången ht-08 när hon gick Complete Vocal Academy. Detta kom att bli en dörröppnare och sången fick en allt större roll i hennes liv. Parallellt med jobbet som musikalartist har Rebecka studerat Singer/Singing Teacher Diploma Course i Köpenhamn och är nu auktoriserad sångpedagog i CVT.

Det är inte enbart sången som ligger Rebecka varmt om hjärtat, hon älskar dans och teater och har gjort fördjupningar även i dessa ämnen. Hon har också mycket erfarenhet av undervisning i dans och teater.

Rebecka är främst verksam i Stockholm, men har och har haft hela Norden som sin arbetsplats. Att kunna kombinera sina olika inriktningar är det ultimata för Rebecka som hela tiden strävar efter att lära och utvecklas som artist, pedagog och människa.

Rebecka 1år på körturné

Vocal Coach

Rebecka har många års erfarenhet av undervisning och tog 2016 examen från Complete Vocal Institutes 3-åriga Singer/Singing Teacher Diploma Course och är därmed auktoriserad sånglärare i CVT. Hon har tidigare även gått på Complete Vocal Academy i Köpenhamn samt Performing Arts School i Göteborg.

"Jag lägger fokus på eleven, och utgår från dennas önskemål, ambition och ideal. Jag vill att lektionerna ska vara lustfyllda där vi arbetar mycket med uttryck, interpretation, och använder tekniken som ett hjälpmedel för att kunna uttrycka sig, sjunga på ett hälsosamt sätt och med det "sound" man vill ha."

Rebecka har undervisat i många olika sammanhang, bl a på Base23, Kulturama och Folkuniversitetets Gymnasieutbildning i Karlstad samt Nordic Light Region Dirigentseminarium och workshops i samarbete med Studieförbundet Bilda. Hon anordnar regelbundet workshops och besöker såväl körer & ensembler som artistutbildningar.

Rebecka ger sånglektioner privat i enskild- och gruppundervisning samt anordnar och skräddarsyr workshops i CVT.

Musikalartist

Rebecka är utbildad musikalartist vid Performing Arts School i Göteborg och har under de senaste åren arbetat på de stora musikalscenerna i Sverige och Danmark. Rebecka har även arbetat med shower och revyer, både på land och till havs. Senast kunde man se henne i den kvinnliga huvudrollen Prinsessan Fiona i Wermland Operas uppsättning av Shrek the Musical!

"Apropå intensitet så är prinsessan Fiona, Rebecka Andreasson, en pärla. Romantisk drömmare ena minuten, hela-handen-pekande ordergivare nästa. Hon behärskar allt - sången, dansen, agerandet. Hennes steppnummer med ensemblen sitter som smäck." Eva Dahl, Karlstads-tidningen 2013-05-02

Musikaler som Rebecka medverkat i:

Charley's Tant Ensamble Intiman
Stockholm 2016
Shrek The Musical Prinsessan Fiona Wermland Opera
Karlstad 2013-14
Singin' In The Rain Ensemble Det Ny Teater
Köpenhamn 2012
Crazy For You Patsy Wermland Opera
Karlstad 2011
Sunset Boulevard Ensemble GöteborgsOperan
Göteborg 2010-11
Mary Poppins Ensemble Det Ny Teater
Köpenhamn 2010

Shrek the Musical, Wermland Opera. Foto: Mats Bäcker

"En stark och nyckfull Rebecka Andreasson..." Sara Norling, Dagens Nyheter 2014-04-29
"Rebecka Andreasson lyckas med konststycket att göra prinsessan Fiona tuff och pimpinett i samma andetag, hon har överraskande tryck i rösten och kanske även musikalens finaste shownummer i andra aktens raffinerat iscensatta stepp." Björn Stefansson, Värmlands Folkblad 2013-04-26

Sångerska


Rebecka arbetar som sångerska och anlitas som solist för högtider och konserter. Rebecka behärskar många olika genrer allt från musikal & pop till jazz & klassiskt.

"Jag älskar att använda rösten som ett uttrycksmedel för att beröra och väcka känslor. Att förgylla speciella stunder med sång är ett fint och ärofyllt uppdrag som jag gärna åtar mig!"

Vill du ha sång till en speciell stund? Rebecka sjunger gärna på bröllop, dop, begravningar, fester och andra tillställningar! Hon kan även ordna med ackompanjemang, om det önskas instrument tillsammans med sången.


För förfrågan eller mer info kontakta Rebecka!