Complete Vocal Technique (CVT)

Komplett Sångteknik

Den populära och banbrytande tekniken utgår ifrån vår anatomi och fysiologi och genom den kan man producera alla ljud på ett hälsosamt sätt!

Passar alla olika sångstilar, allt från pop och rock till musikal och klassisk sång!

”Det är en pedagogik och sångteknik som jag helhjärtat brinner för! Att kunna hjälpa sångare att utvecklas och öppna dörrar i sångvärlden är en fantastiskt härlig känsla!”

Om tekniken

Komplett Sångteknik är ett tydligt och lättbegripligt sätt att se på rösten och sångaren/talaren erbjuds kunskap och verktyg för att arbeta med rösten på bästa sätt. Tekniken utvecklas i Complete Vocal Institute i Köpenhamn med Cathrine Sadolin i spetsen. Genom tydliga begrepp och strukturer kan du få en översikt och lära känna din röst och alla oändliga möjligheter du har! Vi arbetar med de 3 grundprinciperna, funktioner, klangfärger och effekter. Kombinera de olika ljuden som du vill och hitta ditt eget sound!

På Complete Vocal Institute´s hemsida hittar du mer introduktion till tekniken, kan ta del av forskningen och mer information.


CVT rekommenderas för ALLA sångare från 16 år; nybörjare som professionella, körsångare som solister.

Tekniken täcker alla ljud som rösten kan göra; tal, sång och alla genrer!


Rösten fungerar likadant oavsett om vi sjunger eller pratar. CVT används även för röstträning och tillhandahåller goda verktyg och redskap för den som vill bli av med heshet eller utveckla talrösten.

CVT info

För mer info: www.completevocal.institute

Köp boken här

Nu finns även CVT som app! Läs mer här

complete vocal technique book